Altres blogs d’El globus vermell

Barcelona opina Workshop «Start a project now / Barcelona opina» dut a terme el 2010 en motiu del Simpòsium Internacional d’Arquitectura Jove que va organitzar l’AJAC.

Escultura i Arquitectura a Barcelona Workshop estructurat al voltant de l’art públic i en el qual simparteixen uns continguts teòrics (a l’espai públic) i uns altres de pràctics (en una foneria).

Això està verd Projecte vinculat a Sant Jordi i al «Temps de flors» de Girona i que consisteix en plantejar a la ciutadania una sèrie de preguntes sobre la relació entre el verd (la naturalesa) i la ciutat..

El nostre lloc de treball

Nau Ivanow Fàbrica de Creació al barri de La Sagrera, Barcelona, dedicat des de 1998 a la creació, producció i difusió de la cultura contemporània. Aquí és on El globus vermell tenim el nostre espai de treball.

Webs i blogs dels membres i col·laboradors d’El globus vermell

My soul station (Anna de Torróntegui). How is architecture and built environment affecting us?

CullArt i altres bimbirimboies (Laura Gómez i Gemma Rojas). Taller creatiu de bijuteria i complements.

Laura G Il·lustració (Laura Gómez)

El taller de la Gemma (Gemma Rojas). Petit racó ple d’idees, regals, detalls i sorpreses…; fetes a casa, fetes a mà i que agraden de ser compartides.

Marta Edo. Fotografia i arquitectura

Benjamín Alonso. Formador en tècniques teatrals, director d’escena, coreògraf, dramaturg i actor

Divulgació d’arquitectura

ArquinSet La Setmana de l’Arquitectura té l’objectiu principal de convertir-se en un punt de trobada entre els professionals de l’arquitectura i l’interiorisme amb la societat, així com de fomentar el debat i sensibilitzar sobre la cultura arquitectònica i d’altres disciplines de l’espai.

Què és Arquitectura Projecte que vol apropar l’arquitectura als nens i despertar-los la curiositat pel seu entorn espacial, tectònic i urbanístic.

Arquect Projecte de divulgació de l’arquitectura a la ciutat, des d’un vessant sostenible.

Construint a la Sala Gran festa-taller gratuïta que té lloc cada tardor a Barcelona, l’objectiu de la qual és apropar els nens i nenes a l’arquitectura d’una manera lúdica i creativa.

Arquitectives Grup d’arquitectes mallorquí que es dedica a organitzar tallers d’arquitectura per a nens i nenes.

Maushaus Projecte basc d’educació artística-tècnica dirigit a molt joves, on, a través de tallers, s’estableixen relacions afectives amb les arquitectures i es descobreix el llenguatge de la ciutat mitjançant l’estudi dels seus elements constituents.

Chiquitectos Projecte madrileny, lúdic i educatiu per despertar en els nens i nenes l’interès per l’arquitectura, l’entorn, la ciutat i el desenvolupament sostenible.

La Casa de Tomasa Espai on l’arquitectura és l’instrument que permet els nens, nenes i joves comprendre la seva relació amb l’espai, el color, la llum i les formes.

Cuartocreciente Projecte que neix amb l’objectiu de millorar i qualificar els espais destinats a la infància en cadascun d’aquests àmbits: casa, escola i ciutat.

Arquitectura minúscula Projecte cultural i educatiu, de caràcter no formal, que pretén generar un vincle dels nens i joves amb l’arquitectura, amb el nostre entorn i amb la ciutat.

Archihihi Projecte francès que té per objectiu fer (re)descobrir l’arquitectura a tothom i fer que la (re)clamin, tot a través de propostes fàcils i divertides.

Playce Associació internacional de divulgació de l’arquitectura. Funciona com una xarxa de professionals involucrats en l’organització d’activitats per a joves relacionades amb l’entorn urbà.

KidsBuild! Tallers per a nens i famílies sobre arquitectura i urbanisme, organitzats per  l’Institute of Contemporary Art de Boston.

Open House London Associació londinenca dedicada a la divulgació de l’arquitectura i el disseny i que organitza, cada mes de setembre, un multitudinari cap de setmana de portes obertes a més de 700 edificis de la capital anglesa.

Debat, reflexió i crítica

Estacions transformadores Trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir.

Aproximacions Grup de 15 equips d’arquitectes joves catalans que mostren la diversitat de la professió en l’actualitat i reflexionen sobre la ciutat actual.

Matèria sensible Mostra d’arquitectures realitzades per estudis joves establerts al territori català i que comparteixen no tans sols el fet generacional sinó, sobretot, unes actituds i una manera d’entendre i exercir la professió.

Trueques Sèrie de debats autodefinida com «punt de trobada multidisciplinar» per la seva voluntat de trascendir la disciplina estrictament arquitectònica.

Ojo cónico Grup que treballa per fomentar el debat urbanístic i arquitectònic a través del mitjà audiovisual i la imatge en moviment.

Col·lectiu punt 6 Col·lectiu multidisciplinar que s’interessa per repensar les ciutats i l’arquitectura des de la perspectiva de gènere, fonamentalment des de la perspectiva quotidina de les dones.

El Bloc d’Arquitectura i Urbanisme de Barcelona. Agenda i espai d’opinió, independent i personal, sobre el panorama urbà i arquitectònic de la ciutat.

Revista ‘Diagonal’ Publicació trimestral gratuïta que té com a objectiu principal el foment de la crítica en el món de l’arquitectura, l’espai públic i el disseny.

Implicació urbana i social

La Col Col·lectiu d’arquitectes amb un clar posicionament de reivindicació social que treballa per millorar les condicions urbanes.

Raons públiques Col·lectiu que treballa per impulsar i millorar els processos de participació ciutadana en els projectes de disseny de l’espai públic.

Encajes urbanos Associació que treballa amb l’objectiu de millorar la vida quotidiana a l’entorn urbà: l’habitatge, el barri i la ciutat.

estonoesunsolar Grup que treballa per la recuperació pública temporal de solars buits a Saragossa.

Arquitecturas colectivas Xarxa internacional de persones i col·lectius interessats en la construcció participativa de l’entorn urbà.

Compromís social

Sindicat d’arquitectes Associació independent, democràtica i sense afany de lucre que agrupa professionals de l’àmbit de l’arquitectura amb l’objectiu de defensar els interessos econòmics, socials, culturals i jurídics del col·lectiu

Sostre Cívic Associació que té per objectiu oferir propostes i solucions per acoseguir un accés a l’habitatge no especulatiu.

Som Energia Cooperativa que té per objectiu canviar el model energètic actual i assolir un model 100% renovable.

Museus i centres d’arquitectura

Design Museum, Londres
Victoria and Albert Museum
, Londres
Architecture Centre
, Bristol
The Lighthouse
, Glasgow
Cité de l’architecture et du patrimoine
, París
La Maison de l’architecture en Île-de-France
, París
Pavillon de l’Arsenal
, París
Arc en rêve
,  Bordeus
Maison de l’Architecture et de la Ville Nord-Pas de Calais, Lille
Latitude 21
, Dijon
NAI (Netherlands Architecture Institute)
, Rotterdam
Arcam, Architectuurcentrum
, Àmsterdam
Deutsches Architektur Zentrum
, Berlín
Deutsches Architekturmuseum
, Frankfurt
Architekturzentrum
, Viena
Haus der Architektur
, Graz
Schweizerisches Architekturmuseum
, Basilea
Architekturforum
, Zúric
Dansk Arkitektur Center
, Copenague
Arkitekturmuseet
, Estocolm
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
, Oslo
Museum of Finish Architecture
, Helsinki
The Chicago Athenaeum
, Xicago
Chicago Architecture Foundation
, Xicago
MoMA
, Nova York
National Building Museum
, Washington
Architecture and Design Museum
, Los Angeles
Canadian Centre for Architecture
, Montreal
Museo Nacional de Arquitectura
, Ciutat de Mèxic
Museo de Arquitectura Leopoldo Rother
, Bogotà
MARQ (Museo de Arquitectura y Diseño de la Sociedad Central de Arquitectos)
, Buenos Aires