“Arquitectes per un dia” a l’Escola Jujol

031214

pati jujol

El proper dissabte 13 de desembre, d’11 a 14h, realitzarem el taller “Arquitectes per un dia” al pati de l’Escola Josep Maria Jujol.
Quan parlem de patis d’escoles entenem que són llocs versàtils, a l’aire lliure, que possibiliten gaudir de la natura i on s’hi desenvolupen tota mena d’activitats esportives i lúdiques. Són llocs estimuladors de la capacitat de jugar dels infants i del desenvolupament de les seves funcions motrius, cognitives i socials.
El pati de l’Escola Jujol, però, és diferent: és una antiga nau industrial dissenyada per Josep Maria Jujol, un espai porticat, puntuat per una retícula de pilars metàl·lics i il·luminat per lluernes. Aquestes condicions fan que el pati de l’escola no tingui, per exemple, ni vegetació ni un espai adequat per posar-hi una pista esportiva, però en canvi té unes potencialitats de les quals no disposen altres escoles
Aquest any l’AMPA de l’escola està desenvolupant el projecte “Escoltem el pati“, que l’escola ha incorporat com a monogràfic del curs 2014-15, amb el qual pretenen reflexionar i repensar el pati per tal de poder-lo millorar. Per això ens han demanat que elaborem un taller que aprofundeixi en l’anàlisi del pati i permeti desenvolupar idees per millorar-lo.
Els proposem, doncs, que, de forma dinàmica i participativa, treballin els principals temes arquitectònics que tenen a veure amb el pati de l’escola (la dimensió i les proporcions, els usos que s’hi donen, la seva distribució en l’espai i les possibilitats d’adaptabilitat d’aquest, els recorreguts més habituals, els materials, els colors, la llum i l’acústica que el conformen i caracteritzen, etc.) amb l’objectiu de detectar-ne les problemàtiques però també de fer aflorar les possibilitats de millora. Els nens jugaran a fer d’exploradors arquitectònics, descobriran la història de la seva escola i, amb ull crític i constructiu, l’analitzaran per veure què hi ha, què hi sobra, què hi falta i què desitjarien trobar-hi.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: