Aquesta activitat pretén, en primer lloc, aprofundir en el coneixement del barri de La Sagrera per part dels alumnes, tant des del punt de vista històric com urbanístic, i fer-los reflexionar sobre la seva estructura i organització.
Per altra banda, el taller vol apropar als alumnes del barri les fàbriques de creació, centres culturals impulsats per l’Ajuntament de Barcelona amb espais per a la creació artística en totes les seves vessants. La segona part de l’activitat, precisament, es desenvolupa dintre de la Nau Ivanow, fàbrica de creació que va néixer per iniciativa privada i que recentment s’ha incorporat a la xarxa pública de les fàbriques de creació de Barcelona.

L’activitat té dues parts ben diferenciades, una d’anàlisi i una altra de reinterpretació:
– Anàlisi del barri: tipologia d’edificis que el configuren (industrials, d’habitatges, equipaments,…), tipus de carrers i reconeixement dels elements que donen forma a l’espai urbà.
– Mitjançant el diàleg entorn de l’ús dels edificis i de l’espai públic observat, es proposa als assistents fer una reinterpretació metafòrica del seu barri utilitzant una sèrie d’elements donats (diferents tipus de cadires, un penja-roba, una planta, un faristol,…).

Grups de 20-25 nens i nenes (una classe)
Edats de 5 a 14 anys
Lloc al centre docent i a la Nau Ivanow
Durada 2 hores
Docents arquitectes membres d’El globus vermell
Informació elglobusvermell@gmail.com

+ fotos
+ vídeo relacionat

Deja un comentario